Unit-8

Re: [BUILD] NU VARIMU 436 build & help thread
« Reply #60 on: Today at 09:09:22 AM »
Hi Bernd,

Thanks for the useful tips. This morning I started calibrating the compressor and I encountered the first problem. On test points B, C, D, E, I and J I have the same voltage on both channels between 297 and 300VDC which does not change using the VR103 and VR104 A-B trimpots. On the test points F, G, H the voltages measured are 0VDC and even here the trimpots have no effect. All the tubes do not glow up on both channels. No problem on relays and heater rails where I get 12 and 6.3VDC respectively. The tubes I used in the circuit are: RCA 6AL5, Mullard CV4024 (12AT7) and Brimar 6BQ7A (6BZ7 equivalent). Also, I checked all the components on the PCB to verify the values and their exact place on it and I viewed all the solders. No problems found. Any suggestions?

Ta

Andrea


bernbrue

Re: [BUILD] NU VARIMU 436 build & help thread
« Reply #61 on: Today at 10:04:50 AM »
Maybe a stupid question, but did you do the heater wiring on the solder side of the pcb?
Bernd

« Last Edit: Today at 10:12:41 AM by bernbrue »

Unit-8

Re: [BUILD] NU VARIMU 436 build & help thread
« Reply #62 on: Today at 05:50:41 PM »
Yours is not a stupid question. I completely forgot to connect the heaters together :) now solved.
Progress to follow...


 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
306 Replies
66400 Views
Last post June 03, 2019, 02:54:34 PM
by guavatone
5 Replies
2803 Views
Last post January 04, 2010, 01:56:11 AM
by syn
gar1731 build thread

Started by gar381 « 1 2 ... 5 6 » The Lab

106 Replies
28098 Views
Last post April 07, 2019, 12:02:07 AM
by gar381
204 Replies
29499 Views
Last post May 02, 2019, 01:28:02 PM
by Potato Cakes