ruairioflaherty

Re: EQN build thread
« Reply #380 on: April 12, 2011, 11:58:38 PM »
Hey Marc,

The inductor is use on the HPF??  I always thought that was in the low frequency eq band.  Anyhow I don't think there's any U.S. distribution for the Carnhill stuff.

I've got a pair of 9043 here but I'm halfway through prototyping an LC mastering eq and I've used one for that.  If you're stuck for one quickly I can send you one of mine from California and you can have Colin send one directly to me? (I guess he'll  replace it for you as you've bought so many).

Are you sure it was the inductor? Seems weird to me...

Cheers,
Ruairi


Re: EQN build thread
« Reply #381 on: April 14, 2011, 01:38:02 PM »
Ruairi, HPF is LC based.
Marc.... have you stuck an inductance meter on it? Seems odd that an inductor would fail.
http://www.lazpro.com
I reserve the right to not sell to idiots

ruairioflaherty

Re: EQN build thread
« Reply #382 on: April 14, 2011, 01:44:04 PM »
Hey Peter,

I didn't know that, I need to dig me up a 1084 schematic.  I robbed the 9043 from my kit for an LC eq I'm working on and I can report that it makes for a rather righteous sounding low end when used as a shelf/bell.

Hope all is well back on the mainland..

Cheers,
Ruairi




Marcocet

Re: EQN build thread
« Reply #383 on: April 14, 2011, 04:43:37 PM »
Ruairi, HPF is LC based.
Marc.... have you stuck an inductance meter on it? Seems odd that an inductor would fail.

That's why it's the very last thing I checked (after pulling every resistor half way off the board and testing them as well as swapping the grayhill and all of the caps in the HPF section). But I swapped it out and problem solved.

I plan on testing the one I've got thoroughly as soon as I get the time to figure out how. Never tested an inductor before, but it doesn't seem like it should be too complicated.

I'll just order a replacement from Colin. I'm in need of another grayhill for a different project anyway. Thanks everyone!

shabtek

Re: EQN build thread
« Reply #384 on: April 14, 2011, 05:32:41 PM »
could be it is "pinned-out" wrong
you could test the resistance against a working one
"really fine players do not use stomp boxes or master volume, they match the amp to the room and turn it up to 11.  Stevie Ray, BB King, Albert King, Duane Allman, Dicky Betts, Louis Armstrong"
   -CJ

ruairioflaherty

Re: EQN build thread
« Reply #385 on: April 14, 2011, 06:24:21 PM »
Never tested an inductor before, but it doesn't seem like it should be too complicated.

Hey Marc,

I just happen to have the DCR measurements for my pair of 9043 open

Tap 1 - 1.3H - 237 Ohms
Tap 2 - 3H - 373 Ohms
Tap 3 - 7H - 600 Ohms
Tap 4 10H - 738 Ohms

That's give you an idea what's happening at least.

Cheers,
Ruairi

Marcocet

Re: EQN build thread
« Reply #386 on: April 15, 2011, 05:32:45 PM »
Thanks!!

jandoste

Re: EQN build thread
« Reply #387 on: May 09, 2011, 01:43:45 PM »
Hi Peter,
I didn't find any info for the J1  ??? What I need to do for that?
Thanks,

Re: EQN build thread
« Reply #388 on: May 09, 2011, 01:52:52 PM »
A three way .1" header and a jumper, or just stick in a little wire.
http://www.lazpro.com
I reserve the right to not sell to idiots

jandoste

Re: EQN build thread
« Reply #389 on: May 09, 2011, 03:43:04 PM »
so like this...



cheers,


Re: EQN build thread
« Reply #390 on: May 09, 2011, 03:46:50 PM »
No
http://www.lazpro.com
I reserve the right to not sell to idiots

briomusic

Re: EQN build thread
« Reply #391 on: May 10, 2011, 10:47:08 AM »
that'll be, cos it's not calibrated  :D

(RV4!)

jandoste

Re: EQN build thread
« Reply #392 on: May 10, 2011, 12:33:16 PM »
that'll be, cos it's not calibrated  :D

(RV4!)


Great!
Brio,Thanks,
Did it and it works   :D :D
Cheers,
 

jandoste

Re: EQN build thread
« Reply #393 on: May 10, 2011, 12:49:20 PM »
I got some hum noise [50-64hz].
any idea ?
Thanks,

Re: EQN build thread
« Reply #394 on: May 10, 2011, 02:05:17 PM »
What are you using for power?
http://www.lazpro.com
I reserve the right to not sell to idiots

jandoste

Re: EQN build thread
« Reply #395 on: May 10, 2011, 02:34:24 PM »
What are you using for power?

API Lunchbox.

Re: EQN build thread
« Reply #396 on: May 10, 2011, 04:40:54 PM »
Could be a bad dc-dc.... do you have a spare?
http://www.lazpro.com
I reserve the right to not sell to idiots

jandoste

Re: EQN build thread
« Reply #397 on: May 10, 2011, 05:41:44 PM »
Could be a bad dc-dc.... do you have a spare?

Thanks Peter,
Yeah, I tried with other one but it's the same :( just one unit has the hummmm .
maybe wire connection problem or maybe I soldered R27 with dc :( because they are so close...

Re: EQN build thread
« Reply #398 on: May 13, 2011, 09:55:02 AM »
Did you sort it?
http://www.lazpro.com
I reserve the right to not sell to idiots

jandoste

Re: EQN build thread
« Reply #399 on: May 13, 2011, 01:40:56 PM »
Did you sort it?

Hi Peter,
I got the same problem. I tried with seconde one but same...
maybe it's just the grnd problem?
Thanks,


 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
76 Replies
25311 Views
Last post November 03, 2010, 01:51:16 PM
by pH
64 Replies
9685 Views
Last post May 04, 2011, 12:44:32 PM
by peter purpose
11 Replies
4334 Views
Last post January 23, 2012, 08:48:55 AM
by peter purpose
9 Replies
3590 Views
Last post October 24, 2012, 01:26:04 AM
by haima