Mr. Snoid

TC M300 Troubleshooting
« on: July 27, 2011, 09:25:45 AM »
Hi,

I just started putting together a PA rig for a gig I need to provide PA for tomorrow, and found my TC Electronics M300 effects unit quit working. I haven't used it in probably 4 years.  The Reset procedure won't work, it won't show any input on the input LED's, and the store/recall display reads 14 and won't respond to anything. I'm pissed because it is basically brand new... I maybe used it twice. I guess you get what you pay for...

Are there common failures with this thing that I should look at? Cheap switching supply?  Probably too late to fix for tomorrow, though. At least my antique SP90 is still working.

Tod
When the shepherd is weak, the wolf sh*ts wool.


pucho812

Re: TC M300 Troubleshooting
« Reply #1 on: July 27, 2011, 11:39:04 AM »
We have several units here at work. Assuming there is no IC failure most likely you have blown a cap or 2 due to heat. In my experience the caps go from heat, they may take an ic or 2 with it. The eletrolytics are easy to spot if they have poped. Easy to replace too. Start there.
You tell me whar a man gits his corn pone, en I'll tell you what his 'pinions is.

Mr. Snoid

Re: TC M300 Troubleshooting
« Reply #2 on: July 27, 2011, 12:25:58 PM »
Thanks, Pucho.

I'll add it to my ever-increasing pile of stuff my wife will have to sort out when I croak. Let her deal with it ;)

Tod
When the shepherd is weak, the wolf sh*ts wool.


 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
33 Replies
14038 Views
Last post March 23, 2011, 02:23:45 AM
by peterc
5 Replies
1165 Views
Last post December 13, 2005, 06:02:02 PM
by Mbira
0 Replies
1093 Views
Last post May 03, 2006, 08:41:28 AM
by jamesfei
0 Replies
1397 Views
Last post November 30, 2011, 06:49:16 AM
by Mixmaster-Nate