Matgre

Re: [BUILD] Hairball Audio "Lola" Mic Pre - On Sale Now
« Reply #460 on: May 30, 2019, 10:57:03 AM »
Hi all,

just finished my first Lola, looks, works and sounds great! Just having a little meter issue in PPM mode, not sure if it even is one..
In VU mode the meter reads as it should with the voltages stated in the manual (5th white led with 0,869VAC at XLR Out across pin 2 and 3 and 1st orange (0dB) led with 1,25VAC).
When switching to PPM at 0,869VAC, the meter lights up to the 2nd orange instead to the 1st like the manual says. I have to lower the output to 0,830VAC to light up till 1st orange.

Does this sound like something is messed up (tripple checked, didnt find anything wierd) or could it be just a tolerance thing.

Thanks for any suggestions,
Mat




Potato Cakes

Re: [BUILD] Hairball Audio "Lola" Mic Pre - On Sale Now
« Reply #461 on: May 30, 2019, 11:34:35 AM »
It could be component tolerance. Aside from not getting mastering grade metering, it seems that your unit is fine.

Thanks!

Paul

Matgre

Re: [BUILD] Hairball Audio "Lola" Mic Pre - On Sale Now
« Reply #462 on: May 30, 2019, 12:14:39 PM »
It could be component tolerance. Aside from not getting mastering grade metering, it seems that your unit is fine.

Thanks!

Paul

Yes, who needs metering i  a micpre..  ;D

Thanks!
Mat

Re: [BUILD] Hairball Audio "Lola" Mic Pre - On Sale Now
« Reply #463 on: July 03, 2019, 03:28:32 AM »
Hi! My Lola always worked fine (love it) but now something is wrong. When I power up my lunchbox all is well. Signal is good but after a couple of minutes it starts to crackle and the signal almost dies. If I crank it all the way up there still is some signal coming thru (meter shows it as well).
Tried different slots and lunchboxes but that's not the problem.

Any idea what might be wrong?

Thanks!

Robin

Hairball Audio

Re: [BUILD] Hairball Audio "Lola" Mic Pre - On Sale Now
« Reply #464 on: July 03, 2019, 01:40:20 PM »
Hi! My Lola always worked fine (love it) but now something is wrong. When I power up my lunchbox all is well. Signal is good but after a couple of minutes it starts to crackle and the signal almost dies. If I crank it all the way up there still is some signal coming thru (meter shows it as well).
Tried different slots and lunchboxes but that's not the problem.

Any idea what might be wrong?

Thanks!

Robin

Do you have any spare op-amps you could try?

Mike
Hairball Audio, LLC
DIY Parts and Kits
https://hairballaudio.com

Top secret stuff and upcoming releases:
http://instagram.com/Hairballaudio
http://facebook.com/hairballaudio

Re: [BUILD] Hairball Audio "Lola" Mic Pre - On Sale Now
« Reply #465 on: July 06, 2019, 11:34:43 AM »
Hey,

My lola started crackling after a while when using phantom, I unfortunately kept on using it till today, when I turned on my lunchbox all the buttons lit up kind of more purple than blue, of course no sound just a strange whine. The relay works since I can listen to her clicking when inserting a jack. Please if you have any idea from where I should start debugging this ??

edit:The buttons do not light up anymore when I press em except the phase button.

Potato Cakes

Re: [BUILD] Hairball Audio "Lola" Mic Pre - On Sale Now
« Reply #466 on: July 06, 2019, 04:10:36 PM »
Check to see if any of the connections to phantom power is shorting somewhere else. If it was totally fine without phantom power turned on then I would look downstream of the switch. You'll have to play follow the copper trace, which is always a delight...

Thanks!

Paul

Re: [BUILD] Hairball Audio "Lola" Mic Pre - On Sale Now
« Reply #467 on: July 07, 2019, 11:09:03 AM »
Second thing I'll have to follow the copper this month, and they are both not fixed yet haha :P

Thank you very much Paul

Hairball Audio

Re: [BUILD] Hairball Audio "Lola" Mic Pre - On Sale Now
« Reply #468 on: July 08, 2019, 10:18:38 PM »
Second thing I'll have to follow the copper this month, and they are both not fixed yet haha :P

Thank you very much Paul

Weird.  Could be a failed phantom cap or switch.  We repair those for pretty cheap.

https://www.hairballaudio.com/build-support-services
Hairball Audio, LLC
DIY Parts and Kits
https://hairballaudio.com

Top secret stuff and upcoming releases:
http://instagram.com/Hairballaudio
http://facebook.com/hairballaudio

Re: [BUILD] Hairball Audio "Lola" Mic Pre - On Sale Now
« Reply #469 on: July 11, 2019, 06:49:20 PM »
Weird.  Could be a failed phantom cap or switch.  We repair those for pretty cheap.

https://www.hairballaudio.com/build-support-services

Unfortunately I'm in europe so this wouldn't be really easy.

One of the 990 gets hotter while the unit is on. I checked the switches and they are good. I'll try tracing the phantom caps to see if something is wrong there.


 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
3 Replies
1454 Views
Last post March 07, 2012, 01:29:41 AM
by Stagefright13
18 Replies
4782 Views
Last post June 17, 2013, 09:52:30 AM
by okgb
26 Replies
3701 Views
Last post May 06, 2019, 01:14:41 PM
by Hairball Audio
1 Replies
356 Views
Last post April 18, 2019, 05:06:37 PM
by moamps