jandoste

Re: ProTools Help!
« Reply #20 on: July 05, 2012, 02:53:59 PM »
Yeah, the problem lies soley within using more than one hardware insert at anything above 44.1k.

himmm... strange! I got HD Native and HDX but they work with all my hardwares...
the buffer size is maximum? maybe you can try to change DAE Playback Buffer to 4!
also run digitest on the card!
« Last Edit: July 05, 2012, 02:57:44 PM by jandoste »


abechap024

Re: ProTools Help!
« Reply #21 on: July 05, 2012, 03:31:26 PM »
Yeah, the problem lies soley within using more than one hardware insert at anything above 44.1k.

You've been over to the avid forums right? Sounds like a bug digidesign(rip) i mean Avid should know about.
AC Sound - some DIY circuitboards

EEMO1

Re: ProTools Help!
« Reply #22 on: July 06, 2012, 07:28:54 AM »
I had something similar, on my case it was the buffer being too low. playback fine, bounce distorting.


 I record tracks to a new audio track nowadays. seems to work better.


pt9+ssl madixtreme+madi ax here.

sr1200

Re: ProTools Help!
« Reply #23 on: July 06, 2012, 04:48:49 PM »
So jandoste and eem01 hit the target on this one.  I had the buffer still at 256 or 128 (whatever i was tracking at) when i bumped it up to max, problem went away... WOO HOO!!! Thanks so much.  Love this forum!  It's like a second family where im the mentally deficient little brother.
MEI Studio - Long Island, NY: http://www.meirecords.com

pucho812

Re: ProTools Help!
« Reply #24 on: July 06, 2012, 09:49:38 PM »
use a bigger buffer size, "Insert dirty joke here"
You tell me whar a man gits his corn pone, en I'll tell you what his 'pinions is.

EEMO1

Re: ProTools Help!
« Reply #25 on: July 09, 2012, 06:31:52 AM »
So jandoste and eem01 hit the target on this one.  I had the buffer still at 256 or 128 (whatever i was tracking at) when i bumped it up to max, problem went away... WOO HOO!!! Thanks so much.  Love this forum!  It's like a second family where im the mentally deficient little brother.


 yeah, it's nice to get a call from a client couple days after the session... "umm, these files are distorting, wtf is going on?". now I always just record to a new audio track...


 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
34 Replies
5768 Views
Last post March 21, 2005, 01:26:53 PM
by fuzzbox
9 Replies
2254 Views
Last post October 14, 2005, 06:42:17 PM
by Scenaria
26 Replies
5959 Views
Last post November 03, 2010, 11:33:54 PM
by abbey road d enfer
2 Replies
477 Views
Last post January 27, 2019, 02:08:25 PM
by scott2000