FatherSonteam

Deleted post....mistake in info. disregard this post
« on: May 03, 2013, 12:47:23 PM »
This post had mistakes and I can't delete it sorry. ...see my other post please...
« Last Edit: May 03, 2013, 02:07:22 PM by FatherSonteam »


PeteC

Re: PLEASE HELP!!!: 1176 BUILD....
« Reply #1 on: May 03, 2013, 02:24:14 PM »
Hi
I hope you get some help to get this sorted.  I'm in Leeds so I'd like to see the Yorkshireman win here !

I haven't built an 1176 yet, but plenty of other projects.

I usually find that any errors I have are down to :

1) Incorrect Input/Output wiring - check carefully - especially your grounding connections.
2) Incorrect component value somewhere in the build - recheck everything methodically - dedicate an evening to just checking everything and tell yourself there is no rush....you will get there eventually.
3) Cold/Bad solder joints -  Check for expected voltages at critical points in the circuit - where there is something unusual you can then home in on it. - I have had success looking for "dull" looking or grainy joints with a magnifying galss and a lamp.
4) If you / friends have any test equipment try tracing the signal through and see where there is a problem - loads on the net on ways to do this.

I'm sure someone experienced with the 1176 will be along to help.  Sorry I cant be more help.
Check all the support / build threads for advice.

Cheers
PeteC


 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
1 Replies
2291 Views
Last post August 10, 2007, 01:17:22 PM
by TomWaterman
7 Replies
1399 Views
Last post May 29, 2013, 01:38:12 PM
by DaveP
14 Replies
4734 Views
Last post August 14, 2013, 12:53:48 PM
by Unit7
78 Replies
44811 Views
Last post May 07, 2019, 10:07:10 AM
by dipfrik