digichild

my first ssl clone works but no treshold...
« on: February 05, 2005, 02:54:41 PM »
any idea where i should look at?
the treshold level cant be controlled at all....I measure  following voltages on tl 072:
1-  ca. 2mv
2- 0,8mv
3- 0,6mv
4-  -12v
5-  0,6mv
6- 2,3mv
7-  ca.2v
8-  +12v

ca. means:
depending on the volume of the signal
Berlin, Germany


pucho812

my first ssl clone works but no treshold...
« Reply #1 on: February 05, 2005, 03:58:22 PM »
check your flux capcitor you will find that your time circuits were set to 1955 prior to when the unit was made so there for will not work. :green:
You tell me whar a man gits his corn pone, en I'll tell you what his 'pinions is.

my first ssl clone works but no treshold...
« Reply #2 on: February 05, 2005, 04:24:51 PM »
Quote
check your flux capcitor you will find that your time circuits were set to 1955 prior to when the unit was made so there for will not work.


No, your flux capacitor's fine.  Just make sure it's not in backwards.  If the meter is reading 1.21 jigawatts or more, then you have a problem.


















Ok seriously, as funny as pucho's post was, i have to let you in on the joke (i know i wouldn't want to be searching around in there all day looking for a mystery component...)
There is no flux capacitor, it's a referance to an American movie called "Back to the Future".  Just having a little fun  :wink:

Michael Krusch

my first ssl clone works but no treshold...
« Reply #3 on: February 05, 2005, 04:43:10 PM »
Digichild, if you messure at point "F", do you read a voltage changing with the threshold pot?

digichild

my first ssl clone works but no treshold...
« Reply #4 on: February 06, 2005, 03:09:15 AM »
yes i measure between -12v to +12v
Berlin, Germany

Michael Krusch

my first ssl clone works but no treshold...
« Reply #5 on: February 06, 2005, 09:22:40 AM »
Then check on pin 3 of the sidechain vca. Do have any meter reading with loud input signal, means is it really a problem with the threshold or is the sidechain not working? Wrong wiring of the bypass switch is a common mistake, check this also.

digichild

my first ssl clone works but no treshold...
« Reply #6 on: February 06, 2005, 10:08:45 AM »
i am measuring always 10mv at point three of the vca (dbx) no matter if itis bypassed or not...
metering is as it shoud be,bypass is also checked,looks good to me...

i just can`t control the treshold :sad:
Berlin, Germany

Michael Krusch

my first ssl clone works but no treshold...
« Reply #7 on: February 06, 2005, 11:27:50 AM »
OK, if you have control voltage on pin F, then something on the way to pin 3 must be wrong. Check pin 6 of the 072, then pin 7, then both sides of the 100 Ohm resistor.

digichild

my first ssl clone works but no treshold...
« Reply #8 on: February 06, 2005, 01:35:12 PM »
thank you very much,this helped me alot :grin:

i found a short between the 100r and the 56k :oops:

i have to buy a better soldering iron
Berlin, Germany

Michael Krusch

my first ssl clone works but no treshold...
« Reply #9 on: February 06, 2005, 03:26:29 PM »
Super!  :grin:


gyraf

my first ssl clone works but no treshold...
« Reply #10 on: February 07, 2005, 03:19:14 AM »
Good work, Michael..!

 :thumb:

Jakob E.
..note to self: don't let Harman run your company..

Greg

my first ssl clone works but no treshold...
« Reply #11 on: February 07, 2005, 11:42:05 AM »
Quote from: "gyraf"
Good work, Michael..!

 :thumb:

Jakob E.


Yes indeed !!!
Greg Stein
New Orleans, LA

Michael Krusch

my first ssl clone works but no treshold...
« Reply #12 on: February 07, 2005, 05:23:37 PM »
Thanks guys (*blushing*), but that was easy.  :grin:


 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
8 Replies
3185 Views
Last post April 11, 2007, 03:27:50 PM
by gyraf
2 Replies
2024 Views
Last post December 19, 2008, 08:44:32 AM
by nielsk
17 Replies
2125 Views
Last post September 01, 2018, 04:25:59 PM
by moamps
2 Replies
105 Views
Last post April 08, 2021, 12:54:12 PM
by aku