j.frad

ADA STD1 stereo tapped delay troubleshoot
« on: January 23, 2010, 06:00:13 AM »
Hey guys!
I bought a used ada std1 without power cable, so i couldn't test it, and guess what? it doesn't work....
The problem seems to be in the psu, which uses transistors, and a strange IC which seems to be an oldschool regulator that goes feeding the BBD.

Now i'm thinking that i could replace the whole thing with todays regulators but i need to figure out if there is other voltages in there than +-15V.

So my question is, does anyone have a schematic for this thing?
Thanks for reading!


volker

Re: ADA STD1 stereo tapped delay troubleshoot
« Reply #1 on: January 23, 2010, 07:11:57 AM »

j.frad

Re: ADA STD1 stereo tapped delay troubleshoot
« Reply #2 on: January 24, 2010, 10:17:09 AM »
Well of course I wont find it easily if I forget to look in the most obvious place! Thanks a lot man, i'd forgotten how great that website is... An on we go, let's swap some ICs!

When I look at it, that PSU looks like nothing I've seen before, why use a Astable miltivibrator to generate +-15 from a +-15 transformer when I guess regulators already existed?

cheers
jules

Re: ADA STD1 stereo tapped delay troubleshoot
« Reply #3 on: November 19, 2019, 05:34:25 AM »
Bringing this thread back from the dead in search of a good schematic for the STD-1... hope someone can help!  The link above only takes me to the main page of a now-defunct (apparently) ADA forum...

Thanks for any help!

Myles

Walrus



 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
0 Replies
1228 Views
Last post December 10, 2005, 08:47:39 AM
by caps
114 Replies
69421 Views
Last post April 12, 2015, 02:06:45 PM
by lari
4 Replies
4158 Views
Last post April 19, 2009, 11:25:43 AM
by Gus
3 Replies
1462 Views
Last post March 19, 2019, 06:51:48 PM
by john12ax7