Siegfried Meier

Radar Digital Noises
« on: August 10, 2019, 05:57:19 PM »
Hey guys!  Any Radar users here?  We have a Radar Classic here that’s acting up.  On startup, it’s usually ok for playback and recording, but after a few minutes it’ll stop outputting sound and when record enabled, show all parts of digital hash on the inputs, which will get recorded.  Has anyone seen this before?  It’s been happening for awhile now rendering the machine unusable, but there has been times that I can get hours and hours out of it before this happens...very frustrating.

I pulled all the cards and used deoxit to try to fix the issue to no avail...

Any help much appreciated!
Thanks,
Sig


radardoug

Re: Radar Digital Noises
« Reply #1 on: August 10, 2019, 10:47:59 PM »
Hard disc problem? Sync problem?

Khron

Re: Radar Digital Noises
« Reply #2 on: August 11, 2019, 06:24:47 AM »
Power supply issues, perhaps? How old is the unit?
Khron's Cave - Electronics - Audio - Teardowns - Mods - Repairs - Projects - Music - Rants - Shenanigans

Siegfried Meier

Re: Radar Digital Noises
« Reply #3 on: August 12, 2019, 10:50:41 AM »
It’s prob from around 2002 or 2003...it was at their shop to get an overhaul back in 2013 from the previous owner, who said he’s never seen anything like I’m experiencing...

How easy is it to replace the PSU in these on my own?  They doing anything special inside that unit?

Thanks!
Sig


 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
5 Replies
1847 Views
Last post February 26, 2005, 09:37:47 AM
by Gus
1 Replies
1755 Views
Last post November 01, 2006, 04:21:56 PM
by pucho812
0 Replies
1259 Views
Last post February 17, 2011, 05:59:39 PM
by djgout
0 Replies
314 Views
Last post July 03, 2018, 07:44:53 PM
by JW