HE-569 pre/eq 500 series

Help Support GroupDIY:

Whoops

Well-known member
Joined
May 9, 2008
Messages
5,533
Location
Portugal
I was able to measure the dimensions of the Lustraphone clone transformer,
here they are:

index.php
 

Attachments

  • Lustraphone Clone dimensions.jpg
    Lustraphone Clone dimensions.jpg
    42.9 KB · Views: 272

pahstah

Well-known member
Joined
Sep 8, 2005
Messages
264
Location
Italy
Whoops said:
I was able to measure the dimensions of the Lustraphone clone transformer,
here they are:

index.php

Thank you Whoops,
these dimensions call for a redesign of the pcbs, I will look into it but first we need to be sure that the transformer from Cyril Jones is available. I have sent another email to him from his site with no answer...
 

Whoops

Well-known member
Joined
May 9, 2008
Messages
5,533
Location
Portugal
pahstah said:
Thank you Whoops,
these dimensions call for a redesign of the pcbs, I will look into it but first we need to be sure that the transformer from Cyril Jones is available. I have sent another email to him from his site with no answer...

Yes, I understand, I will send him an email also.
Last time I talked to him was in April
 

Whoops

Well-known member
Joined
May 9, 2008
Messages
5,533
Location
Portugal
pahstah said:
I will look into it but first we need to be sure that the transformer from Cyril Jones is available.

Just got a reply from Cyril, the raindirk mail server was down, the Lustraphone transformers are still available from Cyril and still being produced.

Better to e-mail him directly, if anyone needs his email just pm me
 

Rocinante

Well-known member
Joined
Jan 17, 2014
Messages
1,132
Location
Minnehopeless
Paolo,
I just received the pcb's. Wow. Like wow. Beautiful work man. I have most (if not all) components figured out, but I am wondering what rotary switches are needed for the mid and hi? They are small. Grayhill?
Thanks
 

pahstah

Well-known member
Joined
Sep 8, 2005
Messages
264
Location
Italy
Rocinante said:
Paolo,
I just received the pcb's. Wow. Like wow. Beautiful work man. I have most (if not all) components figured out, but I am wondering what rotary switches are needed for the mid and hi? They are small. Grayhill?
Thanks

Hi Dylan,

thank you for the kind words. the switches are NKK MRK112, if you got to the first post of this thread you will find the bill of materials in the mouser carts, it's the one calle d "main board and eq". Also for the gain switch there are two different carts, one has the original resistors values, the other has a different range that I have selected wich has a little less gain but it saves the preamp from going into oscillation at the most extreme settings, I suggest to use this last one for gain.

Paolo
 

Rocinante

Well-known member
Joined
Jan 17, 2014
Messages
1,132
Location
Minnehopeless
Hey Paolo,
I see that inductor one (VTB9043) has a pinout for another inductor labelled RM10-15h. Care to elaborate? Where those available?

Dylan
 

pahstah

Well-known member
Joined
Sep 8, 2005
Messages
264
Location
Italy
Rocinante said:
Hey Paolo,
I see that inductor one (VTB9043) has a pinout for another inductor labelled RM10-15h. Care to elaborate? Where those available?

Dylan

Hi Dylan,

I have included a RM10 footprint for those who want to wind their own low frequency inductor. The Carnhill VTB9043 only goes to 10H, I've found that 15H is better suited for 60Hz and 80Hz since it gives you an higher Q. Obviously you have to change the capacitors values accordingly.
 

pahstah

Well-known member
Joined
Sep 8, 2005
Messages
264
Location
Italy
uptownsquash said:
Incredible work!
Are these available for purchase yet?

thank you! yes they are, only trouble is that Sowter at the moment is delaying some transformers and as you can see in the first page of their site  "We are operating and shipping product but due to high demand we have a significant backlog of orders and the current crisis is having a severe impact. We expect to be able to meet all current comitments with minimal or no delay."
they are prioritizing the most requested transformers and the lustraphone replica is not one of them...
 

MatthewF

Well-known member
Joined
Aug 21, 2005
Messages
117
Location
London, UK
Hi Paolo,

I'd like to echo what others have said regarding your work on this - it's really incredible!

I note that at one time you were considering a re-design of the PCB to accommodate Cryil Jones' input transformer. Is that still under consideration, or are we sticking with Sowter?

If the PCBs which you have available now are to be the final version, may I ask how I should go about placing an order?

Thanks again for all yor hard work on this!

Matthew
 

beatnik

Well-known member
Joined
Oct 18, 2009
Messages
880
Location
Dorset, UK
Have been trying to contact Raindirk about ordering some of their Lustraphone clone transformers but I am not getting any reply, has anybody ever managed to get some of these transformers from them ?
 

iprovlek

Well-known member
Joined
Sep 6, 2010
Messages
717
Location
Zagreb,Croatia
beatnik said:
Have been trying to contact Raindirk about ordering some of their Lustraphone clone transformers but I am not getting any reply, has anybody ever managed to get some of these transformers from them ?

I tried too but nothing....
 

Whoops

Well-known member
Joined
May 9, 2008
Messages
5,533
Location
Portugal
beatnik said:
Have been trying to contact Raindirk about ordering some of their Lustraphone clone transformers but I am not getting any reply, has anybody ever managed to get some of these transformers from them ?

iprovlek said:
I tried too but nothing....

You have to contact Cyril Jones directly.
PM me for his email
 

pahstah

Well-known member
Joined
Sep 8, 2005
Messages
264
Location
Italy
I have sent an email to Cyril Jones today. I hope I will get an answer. however it will be very difficult to put it in the current pcb: the transformer is big and occupies a lot of space.

Paolo
 

Whoops

Well-known member
Joined
May 9, 2008
Messages
5,533
Location
Portugal
pahstah said:
I have sent an email to Cyril Jones today. I hope I will get an answer. however it will be very difficult to put it in the current pcb: the transformer is big and occupies a lot of space.

Paolo

Hi Paolo,
did I sent you Cyrils email?

the good one finishes with "sky.com"
 
Top