Két dolog:
Ami a recsegést és dübörgést illeti... az én 816T-m rosszabb volt, mint a hangmintád, és kiderült, hogy a kapszula rosszul csatlakozik a házhoz. Ez meglepő volt, mivel a kapszula nagyon szorosnak tűnt, és annyira fém-fém érintkezés, hogy ez tűnik a legjobb elektromos csatlakozásnak az egységben. A további megfeszítésnek nulla volt a hatása. Mégis érzékeny volt a kapszulát érő oldalirányú nyomásra. Ennek ellenőrzésére külön rövidre zártam a kapszulát az alvázhoz, és a recsegés eltűnt. Ennek "megjavításához" szerény mennyiségű Deoxit D100-at tettem egy vattapamacsra, és a kapszula és a ház közötti varrás kerülete mentén megdolgoztam, remélve, hogy a folyadék egy apró nyoma beszivároghat a kapillárisok hatására. Sikerült. Aztán a Deoxit nyomán próbáltam tovább húzni, de nem mozdult el érezhetően, de gyanítom, hogy mikroszkopikusan megcsúszott. Most már semmiképpen nem tudom recsegni. A probléma megszűnt. Csak sejtem, hogy az öntött fémváz és a megmunkált fémkapszula különbözik egymástól, és az évtizedek során elegendő páratartalom került be a kapszula-váz csatlakozás csavarmenetei mentén ahhoz, hogy félvezetőt hozzon létre.
Ami a sziszegést illeti... mivel táplálod a mikrofont? Ha a P48-at T12-vé alakítja egyetlen 12 V-os zener-diódával (ahogyan az a neten található népszerű áramkörökben megtalálható), akkor az Ön által birtokolt beépített zajinjektor lehet. Egy bizonyos feszültség (6,3V?) feletti zener-dióda láthatóan lavina üzemmódban beszorul, és proli hangforrást képez. Jobb lenne, ha négy 3V-os zener lenne sorba kapcsolva. Ezt lehetne szűréssel megszelídíteni, de nem? Nem valószínű, hogy 1000 uF-os elektrolit van egy olcsó P48-12T kereskedelemben gyártott hordóadapterben. Valószínűleg túl alacsony értékű sapka van, és ennek megfelelő impedanciája túl magas, ami eredendően hibás, mivel az adapter beszerzésének elsődleges oka a megfizethető, alacsony zajszintű régi Sennheiserek használata.
Próbaként ellenőrizze, hogy megjelenik-e a sziszegés, amikor egyszerűen csatlakoztatja a hálózati adaptert az audioláncba anélkül, hogy mikrofont csatlakoztatna. Nemrég rendeltem egy Sennheiser 12TP48 hordós adaptert az Adoramától, és amit kaptam, az egy olcsóbb PSC egység (a PSC matricával), amiről kiderült, hogy nem más, mint egy hatalmas zajforrás. Jókedvűen kicserélték ("rossz árut szállítottak"), de a csereegység még a PSC matricával is megegyezett. A nem ellenőrzött pletyka szerint a Sennheiser USA anélkül szállított PSC egységeket, hogy még átcímkézték volna őket (ez arra utal, hogy ez nem az Adorama hibája volt).
A sziszegésre az eBay-en 40 dollárért talált Sennheiser BP-2 volt a megoldásom, ami két 9V-os elemmel működik. Nem néztem meg az áramkörét, és nem is mértem, de a nevetségesen hangos sziszegés eltűnt a BP-2 becserélése után.